sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Sohvaruokaa





Viikonloppuisin voi syödä sohvalla (ja sängyssä), vai mitä. Rakastan yli kaiken mahdollisimman helppoja, nopeita ja tietenkin herkullisia ruokia. Sain viime viikolla käteeni Emmi-Liia Sjöholmin Koko perheen kattaus -kirjan, jossa on helppoja ruokia ilman maitoa, kananmunia ja gluteenia. Allergikkoperheeseen loistava kirja. Kokeilin kirjan kvinoa-tomaattirisottoa hieman muunnellen.

Keitä kvinoaa sopiva määrä. Pilko kirsikkatomaatit ja heitä mukaan puolessa välissä keittoaikaa. Mausta haluamallasi tavalla. Paahda pari kourallista manteleita pannulla öljyssä. Sekoita mantelit risottoon ja silppua päälle korianteria. Syö sohvalla. 




perjantai 22. tammikuuta 2016

Minä olen minä



Successful people never worry about what others are doing.


Minä olen minä ja niin on hyvä. 





torstai 14. tammikuuta 2016

Ei kovin makeaa




En ole oikein makean perään ja varsinkin viime aikoina ei ole tehnyt mitään herkkuja mieli. Ehkä se kertoo jonkinlaisesta tasapainosta kehossa. Joskus olisi kiva herkutella ihan vain tavan vuoksi kahvin kera. Sellaisella ei kovin makealla herkulla. Kokeiltiin Annan kanssa ensimmäisen kerran tätä nopeaa muutaman raaka-aineen kakkua yhdessä. Rakastan reseptejä jotka ovat nopeita ja helppoja eikä tarvi sotkea montaa kulhoa ja vempainta. Tämä valmistuu ihan ohimennen. Itseasiassa onnistui vielä paremmin ensimmäisellä kerralla, kun en keskittynyt yhtään tekemiseen.




Vegaanisen juustokakun ohje on kotoisin Vegan Family Recipes -blogista

2 dl kuorittuja maapähkinöitä
ripaus suolaa
1½ tl kookosöljyä
2 dl kookoskermaa
1 banaani
(1 tl hunajaa)
suklaata koristeluun

Kylmennä kookoskermaa jääkaapissa muutama tunti (muuten kakku lösähtää, kokemusta on). Paahda maapähkinät kevyesti pannulla ja lisää ripaus suolaa. Hienonna pähkinät kookosöljyn kera, mutta vain vähän, koska tarkoitus ei ole tehdä maapähkinävoita (mitä itelleni tuli toisella kerralla). Levitä pähkinäseos kakkuvuokaan. Sekoita tehosekoittimessa banaani ja kookoskerma kuohkeaksi sekä lisää halutessa lisämakeutukseksi hunajaa ja miksei vaikka aitoa vaniljaa lisämauksi. Kaada täyte vuokaan ja pistä kakku hetkeksi pakkaseen jähmettymään. Koristele suklaalla. 



Raikasta eikä kovin makeaa.




lauantai 9. tammikuuta 2016

Ei tarvi selitellä



Never explain yourself to anyone. You don't need anyone's approval. 
Live your live and do what makes you happy. 


Tässä yksi ohjenuorani tähän vuoteen.




sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuodenvaihteen päivät





Näissä vuodenvaihteen päivissä on paljon kepeää tunnelmaa. Aikaa, joka on täyttynyt menneen vuoden yhteenvedoista, tulevien suuntaviivojen vetämisestä ja tyhjästä tilasta.

Vuosi on loppujen lopuksi lyhyt. Toiset asiat tarvitsevat paljon aikaa.

Jääkaapin oveen odottaa kiinnittämistä tämän vuoden moodboard. Sitä katselemalla on hyvä aloittaa ja lopettaa päivä. Ladata tunnelmat päivään ja yöksi alitajuntaan. Rentoutta, luottamusta ja kauneutta.